2013. november 24., vasárnap

Bolognai ragu salátaágyon


Hozzávalók:

500g darált vegyes sertés- és marhahús (pulyka)
papírdobozos paradicsompüré
szárított fűszerek: kb.fél-fél tk. bazsalikom, oregánó, kakukkfű
2 gerezd fokhagyma zúzva
2 ek olívaolaj
só, bors
4 ek szezámmag

Elkészítés:

1. Az olajon, egy mély serpenyőben elkezdem megsütni a húst. Addig pirítom, néha átforgatva, míg kezd barnulva pirulni és az összes nedvesség elpárolgott alóla.
2. Beleteszem a fokhagymát és 1 percig együtt pirítom őket.
3. Felöntöm a paradicsompürével: én kb. fél dobozzal használtam, ízlés szerinti mennyiséget kell használni, attól függően, mennyire szeretnénk paradicsomosan.
4. Belekeverjük a szárított fűszereket és sózzuk, borsozzuk. Szükség szerint egy pici vizet is önthetünk alá, majd kb. 10-15 percig főzzük, míg jól besűrűsödik és puha a hús.
5. Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a szezámmagot 1 perc alatt. Vigyázzunk, ne barnuljon meg.
A húst nem tésztával, hanem ízlés szerinti salátaágyon tálaljuk és megszórjuk a pirított szezámmaggal reszelt parmezánnal.

Nagyon finom !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése