2013. november 29., péntek

Sült csirkemáj párolt sárgarépával és almakompóttal

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 4 közepes sárgarépa felkarikázva
  • almakompót: 4-5 savanykás alma + 1 mkfahéj + 1-2 szegfűszeg + xillit (nyírfacukor)  + citromlé
  • só, bors, majoránna, 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
  • 4 ek zsír
Elkészítés:

1. A májakat vizsgljuk át, nehogy epe maradvány maradjon rajtuk és vágjuk le a mócsingokat.
2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a zsírt, tegyük rá a csirkemájakat, szórjuk meg jól borssal és majoránnával, tegyünk rá az összetört fokhagymából és süssük mindkét oldalát 4-5 percig elég erős lángon. Sót ne tegyünk rá és mikor megforgatjuk a májat a másik oldat is szórjuk meg a fűszerekkel. Mikor kész, szedjük papírtörlőre a májakat és ekkor sózzuk meg.

Párolt répa: karikázzuk fel a répát, tegyük egy lábas aljára, tegyünk bele még 1 ek olívaolajat + sót, borsot, ételízesítőt, és kevés vizet (kb fél-1 dl). Közepes lángon, lefedve kezdjük párolni. Ha elfő a víz, pótoljuk, néha átmozgatva pároljuk 10 percig, míg megpuhul a répa.

Almakompót: Közben az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat és kockázzuk fel. Tegyük egy lábasba és eresszük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Tegyünk bele nyírfacukrot, citromlevet ízlés szerint, szórjuk bele a fahéjat és a szegfűszeget. Forraljuk fel, majd forrás után főzzük még 3-4 percig lassú tűzön. Vegyük le a tűzről és hűtsük le.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése